Det danske vejr giver os til tider lov til at nyde en dag i haven med fuld sol. Solcreme er en essentiel del af alles hverdag for at beskytte huden både i sommerperioden men også i vinteren. Hvorfor er det lige, at solcreme er så vigtig?

UV stråling

Uv-strålng kommer fra solen. Solen udsender både synlige og usynlige stråler. Uv-stråling er under de usynlige strålinger, og kan ikke ses eller mærkes. Der findes forskellige uv-stråling, som har forskellige bølgelængder og styrke. Ozonlaget beskytter os mod de farligste, mens de mindre farlige går lige igennem og rammer vores hud.

Der er derfor opstillede enkle og rigtig gode råd for at beskytte din hud mod den fantastiske men også farlige sol.

  • Skygge skal også nydes. Det anbefales at være i skyggen mellem kl. 12-15.
  • Solhatte og løst tøj er god beskyttelse, når solen står højest.
  • Brug rigeligt med solcreme flere gange dagligt.

Ansigtssolcreme

Det er vigtigt at bruge solcreme på hele kroppen, dog er ansigtet særligt vigtigt. Ansigtet er udsat for solens stråler 365 dage om året. Derfor er solcreme til ansigtet ikke kun vigtig i sommerperioden men hele året. Solen er årsag til bl.a. rynker. De fine linjer i huden, som man helst vil undgå til enhver tid. Derudover kan pigmentforandringer også være en konsekvens af solen. De kan ses som både lyse og mørke misfarvninger på huden. Mange andre unødig og uønsket forandringer i huden vil kunne opstå, hvis der i ens hudpleje ikke er inkorporeret SPF beskyttelse mod huden.

Selvom solen er en vidunderlig kilde til både varme og en masse D-vitamin, så er en SPF faktor 15 et minimum hver dag. I sommersæsonen vil det kunne være nødvendig med en faktor 30 eller endda 50. UVA-stråling er så stærke, at de er fremme hele året rundt. Eftersom at ansigtet altid er blottede for solen, så er det vigtigt at passe på huden, selvom det er en grå regnvejrsdag.

Ansigtssolcreme sælges i mange slags og med forskellige egenskaber. Solcremene på markedet appellerer til alle, da de har forskellige egenskaber til de enkelte hudtyper. Mange føler, at deres hud bliver forstyrret af brugen af solcreme. Dette er imidlertid ikke et problem, hvis man køber den rigtige creme, som matcher sine egne behov.

Ansigtssolcremene indeholder forskellige ingredienser med hver sine egenskaber. Bl.a papaya indeholder en lang række vitaminer og mineraler, som styrker huden. Den er med til at holde huden frisk og fugtet. Aloe Vera er også en super god ingrediens. Aloe Vera fugter huden, men beroliger den samtidig. Det bruges også i mange aftersun for at genopbygge huden.

Hvor meget solcreme skal man bruge?

Der skal bestemt ikke spares ved brugen af solcreme. Det siges, at en voksen skal bruge en god håndfuld creme. Det vigtigste er dog, at hele kroppen bliver dækket med solcreme ligegyldigt, hvor meget der skal til. Det er også vigtigt at genopfylde sin beskyttelse ofte. Efter hver svømmetur burde man tage en ny omgang creme på, også selvom cremen siges at være vandtæt. Vi skal alle passe på vores hud og pleje den, som den fortjener.