Termoplast kan bruges til fremstilling af en række produkter – der er næsten ingen grænser. Det der er specielt ved termoplast, er måden det opfører sig på. Det kan nemlig gang efter gang smeltes ved høje grader og formes til hvad end, der er brug for. Du kan altså varme denne type plast op til så høj en grad, at det smelter. Efterfølgende kan du forme det som ønsket og til sidst kræver det blot en nedkøling og så har du form og facade, som du ønsker. Det der så gør det endnu mere specielt og unikt, er at det kan gøres gentagne gange. Termoplast ses i mange produkter dagligt, hvor vi slet ikke lægger mærke til det. Det siges også, at op til 90% af verdensproduktionen af brugs- og konstruktionsplast er fra termoplast.

Hvad er termoplast egentlig?

Termoplast i sig selv, er ikke et specifikt produkt men nærmere en betegnelse for flere typer under samme navn. Det kan opdeles i tre grupper; hærdeplast, elastomerer og termoplast. Det der er specielt ved termoplasten, er måden molekylerne ligger på i produktet. Molekylekæden i termoplast ligger løst i mellem hinanden, og det er derfor muligt at flytte rundt på dem, når plasten bliver opvarmet ved høje temperaturer og ved en nedkøling bliver det fast igen.

Fordelene ved termoplast

En af de største fordele, som også kort er nævnt tidligere, er genbrugeligheden. Det kan bruges igen og igen, blot ved at blive opvarmet til høje temperaturer og så omformet. Det er en af dem. En anden fordel er de store muligheder termoplast giver. Som det ses på tidligere tal, så er op til 90% af verdensproduktionen af brugs- og konstruktionsplast fra termoplast – det altså noget, der bliver brugt hyppigt. Det skyldes, at det kan bruges til utallige af ting. F.eks. til plastplader, akrylbokse, spejle, plexiglas, husholdnings materialer og meget mere.

Plastplader

Plastplader er også en stor del af termoplast, da det som nævnt tidligere kan genanvendes og støbes lige efter behov – alt efter hvad der er brug for. Nogle af de mest klassiske typer af plastplader er;

  • PA6 Ext
  • POM
  • PE
  • PMMA
  • PETG
  • PTFE
  • PETP

Ovenstående er blot en række af typer plastplader, du vil kunne finde, hvis du skal bruge dem. Indenfor plast til industri vil du kunne finde endnu flere, hvis det er nødvendigt.