Hundebur til bilen er en god ide for både dig og din hund, hvis I er ude at køre. Grunden til at man anbefaler et hundebur til bilen, er både pga. din egen sikkerhed, din hunds og andre i trafikkens sikkerhed.

 

Derfor bør du have et hundebur til bilen

 

Din sikkerhed

Ved at have din hund i et hundebur, skulle uheldet være ude, så hjælper det til din egen sikkerhed. Rapporter fra ulykker hvor hunde har været i bilen, viser, at er en hund ikke fastspændt, har den kunne skabe yderligere skade på dig. Det skyldes, at når man rammer en anden bil eller andet, så gør man det med en vis fart og derfor kan ting følges tungere – også din hund. I et bur undgår du nærkontakt med din hund, skulle et uheld ske. 

Mangler et hundebur

Din hunds sikkerhed

Her gælder det ikke blot ulykker, men kan også bare være en hård opbremsning, der kan få din hund fra den ene af bilen det den anden. Mange hundebure til bilen der kan købes, er crash-testet. Det vil sige, at de er lavet på en måde, så buret er holdbart til trods for en ulykke og derfor er din hund i sikkerhed. Men med et hundebur til bilen kan du bremse hårdt op, skulle det være nødvendigt, uden at skulle bekymre dig om din hunds sikkerhed. 

 

Andre trafikanters sikkerhed

I og med at du har et hundebur til bilen, hvor din hund befinder sig under kørsel, minimerer du chancen for, at din hund forstyrrer dig under kørslen. Selvom at du føler, at din hund er opdragen, kan man aldrig vide sig sikker. Måske din hund bliver bange for en lyd i trafikken og derfor springer over på dig, så du mister overblikket og koncentrationen et øjeblik i trafikken. Så ved at have din hund i et hundebur i bilen, er du med til at bidrage til de andre på vejens sikkerhed.