Der er rigtig mange laboratorier og lignende rundt omkring i Danmark og resten af verden, hvor der laves diverse forsøg med en masse forskelligt laboratorieudstyr. Det sker af vidt forskellige årsager og nogle er meget vigtigere end andre. Der er fx folk, der arbejder med forskning omkring kræft og lignende. Også er der også folk, der blot laver forsøg i fysiktimerne. Læs med her og lær meget mere om vigtigheden af laboratorierne rundt omkring

Medicinalselskab er Danmarks største virksomhed

Der er som sagt rigtig mange rundt omkring i hele verden, der arbejder på laboratorier og laver forsøg med forskellige laboratorieudstyr, for at udvikle nye og afgørende mediciner og lignende. 

Vi har faktisk et rigtig stort firma i Danmark, der beskæftiger sig med salg af piller, medicin og mere. Det er en virksomhed, der hedder Novo Nordisk. Det er et børsnoteret aktieselskab, der har over 40000 ansatte. De omsatte for over 100 milliarder kroner i år 2017, og er derfor en af de allerstørste firmaer i Danmark. Hvis man blot regner på markedsværdien af virksomheder, er Novo Nordisk faktisk Danmarks største virksomhed.

Beskidt laboratorieudstyr forstyrrer undervisningen

Der bruges faktisk også laboratorieudstyr mm. allerede i folkeskolen. Man får nemlig fysik fra syvende klasse. Fysik er et fag, hvor man laver rigtig mange forskellige forsøg. Der er derfor brug for at have det hele laboratorieudstyr, da eleverne jo skal få det maksimale ud af undervisningen. Det er dog ikke tilfældet på nuværende tidspunkt. 

Undersøgelser viser nemlig, at de danske skoleelever generelt klarer sig rigtig godt sammenlignet med andre lande på verdensplan. Der er dog et punkt, hvor vi er gået tilbage. Nemlig naturfagene, hvor fysik jo hører under. 

Det er svært at sige præcis hvorfor, men der er en del teorier om hvorfor. Nogle vil mene, at unge blot finder faget meget uinteressant og derfor ikke følger med. Andre vil mene, at forholdene simpelthen ikke er gode nok. En stor del af undervisningen i fysik bygger jo på diverse forsøg i fysik, og det skal der selvfølgelig være styr på så. Det er der dog ikke. Der er nemlig ofte laboratorieudstyr, der ikke er helt optimalt. Enten fordi det er i stykker, eller fordi at det ikke er rent. Der er nemlig rigtig mange folkeskoleelever, der glemmer at vaske deres bæreglas mm. rent. Også er det jo det næste hold, der skal til at gøre det rent. På den måde spilder eleverne undervisningstid på at gøre diverse ting rent.