Padel tennis stammer oprindeligt fra Mexico, men er siden blevet taget godt imod i spansktalende lande som Spanien, Andorra og Argentina.

Hvad er padel tennis?

Som navnet lidt giver væk, så er en det en blanding af squash og tennis. Størstedelen er blevet inspireret fra tennis, som siges at være de 80% af padel tennis, hvor de resterende 20% er fra squash. De fleste spiller padel tennis som double, og der er altså oftest 4 på banen under en kamp.

Forskellige niveauer

Ligesom med alt andet sport, så er der også forskellige niveauer til padel. Det vil altså sige, at man har delt niveauerne op i divisioner.

Niveau 1 – 3

Folk i dette niveau spiller i division C. Det er for folk, som ingen erfaring har med ketchersport, eller folk der har lidt erfaringer, samt dem som er gode til spillet, men bøvler med at returnere bolden på væggen.

Nivea 3,5 – 5

Er du på dette niveau, så spiller man i division B. Her er man erfaren og har styr på sine bolde. Du ved, hvor du skal positionere dig, du spiller et ensformigt spil og ved hvornår, hvad skal gøres for at vinde point. Det er også på dette niveau, at du er klar til at spille turneringer og stævner.

Niveau 5,5 – 7

Dette er division A. Er du her, er du på toppen af nationalt niveau. Du er altså en af de bedste i Danmark. Semi-professionelle og professionelle på top plan er at finde i denne kategori.

Hvor kan jeg spille padel tennis?

Til trods for det er en forholdsvis ny sport, så er der alligevel allerede mange muligheder for at spille rundt omkring i Danmark. På bare Sjælland finder du 22 lokationer, hvor du har mulighed for at spille padel tennis. I Jylland er der 47 steder og på Fyn er der 9 steder. Der er altså allerede lidt steder at vælge imellem og forhåbentligt er der noget nær dig!