Hvad gør man når kvinden ikke har lyst? Det er et ret udbredt problem for mange kærester og ægtepar i Danmark. Det er nemt at forelske sig og have en fremragende start på forholdet. Men af forskellige årsager falder frekvensen af lagengymnastik med tiden – og det er især noget, som mange mænd har svært ved at acceptere.

Spørgsmålet er derfor: Hvordan vækker man interessen hos kæresten? Her er nogle vigtige ting at vide.

Indse at det måske ikke har noget med dig at gøre

Som mand er sexlysten ikke altid relateret til følelser. Det går kvinder til gengæld mere op i, og derfor kan der også være et hav af årsager til, at din kæreste afviser dig i en bestemt periode. Det kan være frustrerende, når kæresten eller konen ikke har lyst til sex, men det har ikke nødvendigvis noget med dig at gøre. Derfor bør det heller ikke altid føre til lavt selvværd. Forsøg at vise mere interessen i kærestens liv og se, om der ikke ligger en anden grund bag.

Kommunikér mere med din kæreste

I nogle tilfælde er det selvfølgelig fordi der er noget galt i forholdet. Mange sexologer og parterapeuter nævner, at det typisk skyldes mangel på kommunikation. Hvis den ene part ønsker sex hele tiden, uden at have lyst til ret meget andet, kan det være til stor frustration for kæresten eller konen.

Ved at kommunikere sammen bliver alting meget lettere. Tal om, hvad I har brug for, hvilke forbedringer der kan laves i forholdet, og tal om hvordan I begge to fungerer. Kommunikér mere i hverdagen og forsøg at kom tættere på din kæreste. Lav aktiviteter sammen og sørg for at I begge er godt tilpasse i forholdet. Det fører som regel også til et bedre romantisk liv i soveværelset.

Gør den følelsesmæssige afstand mindre

Erfarne parterapeuter nævner også, at den følelsesmæssige afstand er en hyppig grund til, at kvinder afviser sex, når manden ellers har lyst til det.

Det er vigtigt for nogle mænd at indse, at følelsesmæssig afstand kan være det, der kommer i vejen for når kvinden ikke har lyst. Hvis du mærker, at din kæreste trækker sig fra det fysiske, så forsøg at løse situationen på konstruktiv vis. Det er vigtigt, at kvinden føler sig elsket og værdsat. Samtidig er det vigtigt, at forholdet ikke bliver kedeligt. Lav noget sammen og find på nye ting. Sørg for at I står tæt sammen rent følelsesmæssigt. Det giver et bedre forhold, og det giver mere aktivitet i soveværelset. Løs situationen når kæresten trækker sig, hold din partners selvværd højt, og del jeres tanker og følelser med hinanden.