Tidligere har det været standard for de fleste danske hjem at have en klassisk ovn derhjemme. Og det er det i og for sig stadig – men en anden type ovn, der langsomt er begyndt at finde sin plads i de danske hjem, er dampovne. Flere og flere dansker får dem inkorperet i køkkener – enten i stedet for en ovn eller som en kombiovn, der kan det hele.  Men hvorfor er dampovne blevet så populære? Det skyldes de mange fordele, når du bruger den til madlavning. Dem vil vi komme ind på nu:

Den holder på saften

Hvad end du vælger at bruge din dampovn til grøntsager eller kød, så er en af de ting, som virkelig er en fordel – at dampovnen holder på saften. Vi kender alle det med, at kyllingen er kommet i ovnen og det handler om et splitsekund, før den går fra saftig til tør og kedelig. Med en dampovn mindsker du chancen væsentligt for, at det sker.  En anden fordel er også når du bruger den til f.eks. fisk – så ser det meget mere lækkert ud at dampe den – og meget mere af smagen forbliver i den. 

Dampovne kan bruges til forskellige madvarer

Du kan nærmest bruge dampovne til alle typer af mad. Det gælder både, kød, fjerkræ, fisk, grøntsager og i nogle ovne brød sågar. Men det skal også understreges, at der findes forskellige typer af kombiovne. Du kan f.eks. få en, der er både damp og varmluft. Så får du en masse madvarer, der forbliver dejlig saftige – men samtidig får en sprød og gylden overflade. 

Behold flest vitaminer og mineraler

Der har været megen snak om, hvorvidt det er sandt, at der er ernæringsmæssige fordele ved at damptilberede sin mad. Her er der specielt tale om dampning ift. grøntsager – og disse typer af vitaminer og ernæring. Så vil du have den fulde effekt af dine gulerødder eller bønner – så skal de dampes. 

Så som du kan læse, så er der 3 gode grunde til at vælge en dampovn, hvis det giver mening ift. dine behov og hvad du har i tankerne. Men inden du anskaffer dig en, så overvej, hvad du har brug. Det største og bedste er ikke altid det perfekte match for dig, hvis du kun skal bruge visse funktioner og specifikation.